1

 

Pasta met paprika tonijnsaus

Pasta tonijnsausHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 160 gram volkoren pasta
 1 courgette
 3 blikken tonijn moot in olijfolie (a 160 g)
 2 uien (grof gesnipperd)
 2 tenen knoflook (fijngesneden)
 1 zak paprika’s rood, groen, geel
 1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodoro (500 g)
 1 eetlepel gedroogde oregano (potje a 10 g)

Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta.
2. Haal de tonijnmoten los, vang de olie op en verdeel het visvlees in mooie stukken.
3. Bak in 3 eetlepels olie van de tonijn de ui, de knoflook, courgette en de paprika’s
in 5 minuten.
4. Voeg de passata toe en breng de saus aan de kook.
5. Schep de tonijnstukken en de oregano door de tomatensaus en warm de saus op
laag vuur ca. 5 minuten door.
6. Breng op smaak met zout en peper.
7. Giet de pasta af en schep ze door de tonijnsaus.
8. Schep het gerecht op 4 borden en serveer.

Tip:
Voeg voor wat pit een fijngesneden rood pepertje toe.

 

 

 

Tags: Salade

Afdrukken