Knoflookkip met spinazie en rucola

Gepost in Pasta

spinazie knoflookHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
400 g kipfilet
400 g reeds bereide volkoren schelpjes
2 teentjes knoflook
½ sinaasappelschil gerasp
1 el olijf olie
450 g verse spinazie vers, gewassen en gesneden
75 g rucola
Versgemalen zwarte peper
2 eetl. Italiaanse kruiden
3 eel. Philadelpia light

Bereiding
• Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
• Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.
• Meng de kipfilet met de knoflook, de geraspte sinaasappel schil en een beetje vers gemalen zwarte peper. Laat dit op kamertemperatuur 5 minuten marineren.
• Verhit de olie in de wok. Wok de kipfilet in 5 minuten gaar.
• Voeg de Italiaanse kruiden toe en daarna de spinazie en rucola toe. Wok deze nog even mee tot ze een beetje zijn geslonken. Meng nu de Philadelpihia light erdoorheen.
• Serveer het gerecht direkt met de pasta.

Variatietip
Voeg wat chilli vlokken toe.

* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

Afdrukken