1

 

Poké bowl met zalm

poke bowlHoofdgerecht voor 4 personen

1 teentje knoflook
3 cm gember
1 lente-ui
3 el sojasaus + extra voor de dressing
2 el olijfolie + extra voor de dressing
1 el balsamicoazijn

400 gr verse zalm, in kleine blokjes
½ komkommer
rijstazijn
160 gr zilvervliesrijst, afgekoeld tot lauw (bruine rijst kan ook)
80 gram zeewier
30 gr waterkers, harde stelen verwijderd
2 norivellen, in stukken gescheurd
handje tuinkers of andere cressen
1 citroen
(zwart) sesamzaad

1. Rasp de gember en knoflook en hak de lente-ui zeer fijn. Meng dit met de sojasaus, olijfolie en balsamicoazijn. Schenk over de blokjes zalm in een platte schaal en laat, afgedekt in de koelkast, minstens 1 uur marineren.

2. Snijd dunne slierten van de komkommer met een kaasschaaf of mandoline. Marineer deze in een schaal met rijstazijn (in dezelfde tijd dat je de zalm marineert). Schep daarna in een vergiet en laat uitlekken.

3. Vul 4 kommetjes met zilvervliesrijst, blokjes zalm en zeewier, slierten komkommer, waterkers, stukjes norivel en tuinkers of andere cressen.

4. De marinade die is overgebleven in de schaal van de zalm meng je met het sap van ½ citroen, sojasaus en olijfolie naar smaak. Klop dit tot een dressing en schenk daarna over de kommetjes. Strooi nog wat (zwart) sesamzaad erover en serveer.

Afdrukken