1

 

ASPERGES MET GEROOKTE ZALM EN/OF CASSELERIB MET DILLESAUS

asperge zalmHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
1 kilo witte asperges
400 g volkoren linguine (de vermelde hoeveelheid is het gewicht reeds bereid)*
1 ei*
4 el magere kwark*
2 takjes verse dille
1 teentje knoflook geperst
200 g magere casselerib*
100 g gerookte zalm
Stevia zoetpoeder
versgemalen peper
zout*

Bereiding
• Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 1 minuut in een kleine hoeveelheid water met een snufje zout. Zet het vuur uit en laat ze met de deksel op de pan 10 minuten nagaren.
• Bereid intussen de volkoren linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Kook het ei in 10 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
• Meng vervolgens de magere kwark met de fijn gesneden dille, gehakt-eitje en de knoflook. Voeg naar smaak versgemalen peper, Stevia zoetpoeder en een snufje zout toe. Roer alle ingrediënten goed.
• Verdeel de asperges met de plakken casselerib en/of gerookte zalm en volkoren linguine over 4 borden. Schep de kwark saus op de borden en serveer direct.

Menusuggestie
Lekker met een frisse salade van ijsbergsla.
Heerlijk voor na de maaltijd: een kopje verse muntthee.

Variatietip
Ook lekker met wat Noorse garnaaltjes
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

 

Afdrukken