my-life-slim logo 132x75

Kip Madras

Kip MadrasHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 400 gram kipfilets
 2 rode paprikas
 1 prei
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 1 rode peper
 bosui (ongeveer 5 uitjes)
 100 ml kookroom light
 beetje melk
 1 bouillonblokje (kippen bouillon)
 kurkuma poeder, kerrie poeder en gember poeder
 200 gram zilvervlies rijst
 peper en zout

Lees meer

Afdrukken

Kofta

KoftaHoofdgerecht voor 4 personen

400 gram rundergehakt
1 courgette
1 of 2 uien
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Pem of olie
1 theelepel komijn
2 theelepels oregano
1 theelepel tijm
Peper en eventueel wat zout
1 blik gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree
Snufje kaneel
400 gram zilvervliesrijst (al gekookt)

Lees meer

Afdrukken

Poké bowl met zalm

poke bowlHoofdgerecht voor 4 personen

1 teentje knoflook
3 cm gember
1 lente-ui
3 el sojasaus + extra voor de dressing
2 el olijfolie + extra voor de dressing
1 el balsamicoazijn

400 gr verse zalm, in kleine blokjes
½ komkommer
rijstazijn
160 gr zilvervliesrijst, afgekoeld tot lauw (bruine rijst kan ook)
80 gram zeewier
30 gr waterkers, harde stelen verwijderd
2 norivellen, in stukken gescheurd
handje tuinkers of andere cressen
1 citroen
(zwart) sesamzaad

Lees meer

Afdrukken

Slanke Hachee

HacheeHoofdgerecht voor 4 personen

Pem bakspray/olijfolie
400 gram magere runderlappen (hacheevlees), in
blokjes gesneden
Zout en peper
5 grote uien, gesnipperd
5 laurierblaadjes
5 kruidnagels
1 doosje champignons (à 400g), in plakjes
gesneden
1 rode en 1 groene paprika, in stukjes gesneden

Lees meer

Afdrukken

Vis in mosterdsaus met rijst

Vis in mosterdsausHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 200 g zilvervlies rijst
 1 grote aubergine
 1 rode paprika
 1 flesje kookroom light (250 ml)
 2 el grove mosterd (potje a 210 g)
 1 pakje koolvisfilet (diepvries, 400 g)
 1 el olijfolie
 2 tl Provençaalse kruiden

Lees meer

Afdrukken

BBQ Biefstuk salade

BiefstukHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten
400 g biefstuk
2 courgettes
2 rode uien
4 el balsamicoazijn*
2 el olijfolie*
1 tl zeezout

Zwarte peper
½ limoen
150 gr rucola en 100 gr ijsbergsla

Lees meer

Afdrukken

Couscoussalade met gerookte kip

Couscous salade met gerookte kipHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 200 gram volkoren of spelt couscous
 400 gram gerookte kip in reepjes
 8 zwarte, ontpitte olijven in schijfjes
 1 rode paprika, in stukjes
 1/2 groene paprika, in stukjes
 1/2 komkommer, ontdaan van de zaadlijsten, in blokjes
Voor de dressing:
 1 à 2 knoflooktenen
 1 ui
 theelepel kaneel
 ½ theelepel komijn
 1 eetlepel citroensap
 2 eetlepels olijfolie
 peper en zout
 1 rode peper
 verse munt en koriander, fijngeknipt

Lees meer

Afdrukken

SALADE MET ASPERGES, GEROOKTE ZALM EN EN GROENE PEPER

Asperge saladeHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
500 gr witte asperges
500 gr groene asperges
250 gr gerookte zalm*
150 gr verse blad spinazie
2 Takjes verse munt
Dressing:
2 blaadjes munt
2 eetl. citroensap
Beetje zoetstof
1 dl groente bouillon van tablet (op basis van asperge kookvocht)
1 theelepel mosterd
3 eetl. witte wijn azijn of appelazijn
2 eetl. olijfolie
2 theelepel groene peper korrels op sap
2 blaadjes munt

Lees meer

Afdrukken

Thaise biefstuksalade met rijst

Thaise biefstuksalade met rijstHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 1 limoen, uitgeperst
 1 el vissaus (flesje 250 ml)
 2 el sojasaus
 1 rode peper, schoongemaakt
 1 rode ui, gehalveerd
 1 zak peultjes (200 g)
 1 komkommer
 1 bakje koriander (15 g), alleen de blaadjes
 300 g biefstuk, op kamertemperatuur
 1 el zonnebloemolie
  200 gram zilvervliesrijst

Lees meer

Afdrukken