GEROERBAKTE SPINAZIE MET COURGETTE

Gepost in Pasta

CourgetteHoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
2 el olijfolie*
600 g gewassen spinazie
1 tl gemalen nootmuskaat
1 citroen (schoongeboend)
1 courgette
2 tenen knoflook

Bereiding
• Verhit 1 eetl olijfolie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat deze al omscheppend slinken.
• Voeg ondertussen de nootmuskaat en peper toe.
• Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
• Rasp vervolgens de gele schil van de citroen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit.
• Was de courgette en snijd deze in schuine plakken van ½ cm.
• Snijd de knoflook fijn.
• Verhit daarna de rest van de olijfolie in de wok en bak de courgette met het citroenrasp en de knoflook al omscheppend 3 minuten op hoog vuur.
• Voeg de spinazie toe, breng op smaak met 2 el citroensap en verwarm alle ingrediënten nog 2 minuten. Serveer het gerecht direct.
Menusuggestie
Lekker met volkoren linguine, spaghetti of penne en witvis of gegrilde zalm.
Spinazie is een “Power House”groente !!

* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

 

Afdrukken