Zuurkool wraps

Gepost in Wraps

zuurkool wrapHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
400 gram rundertartaar
2 rode uien
2 teentjes knoflook
3 tomaten
1 eetlepel olijfolie om te bakken
70 g tomatenpuree

50 ml wijnazijn
500 g zuurkool
1 appel in stukjes
100 ml crème fraîche light
3 takjes krulpeterselie
8 volkoren wraps
200 gr rucola

 Bereiding

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Bak de tartaartjes rul en giet het vet af.
• Voor de tomatenrelish: Pel en snij de uien in halve ringen. Snij de tomaten in zessen.
• Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de uien en de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
• Voeg de tomaten toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Voeg de azijn toe en laat circa 4 minuten indampen.
• Zuurkool: Giet de zuurkool af en verwarm met de appel ca. 5 minuten in een pan.
• Pluk en hak de peterselie fijn.
• Meng in een kom de crème fraîche light met de peterselie.
• Verdeel de zuurkool, tomatenrelish en crème fraîche/peterselie over de wraps.
• Rol de wraps op en plaats 5 minuten in de oven, serveer direct.
• Een handje rucola sla is er erg lekker bij!

* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

 

Afdrukken