Bami met kip en garnaaltjes

Gepost in Diverse

BamiHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
400 g Slim noodles
of volkoren mihoen* gekookt
200 g kipfilet*
2 eieren*
50 g garnalen*

 

1 prei in ringen
100 g rauwe gesneden witte kool
100 g peultjes
100 g taugé
3 el gehakte selderie
1 ui in ringen gesneden
3 teentjes knoflook gehakt
“Fry Light” bakspray
10 gram Kikkoman sojasaus*
versgemalen peper
zout*

Bereiding
• Verwarm een beetje “fry light” bakspray in een pan en fruit de ui. Hou deze apart
• Maak een omelet van de eieren, versgemalen peper en een klein snufje zout en snijd deze in dunne reepjes.
• Bereid de Slim noodles of volkoren mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Verwarm nog een beetje “fry light” in de pan. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bak deze samen met de garnalen gaar.
• Snijd de prei in ringen en was deze goed. Pers 3 teentjes knoflook. Voeg daarna de prei en knoflook toe en bak deze enkele minuten mee.
• Was de kool, taugé en peultjes goed en bak deze 2 minuten mee.
• Voeg vervolgens de noodles toe en warm al omscheppend goed door.
• Meng daarna de Kikkoman sojasaus, de bieslook en de helft van de selderie erdoor. Voeg naar smaak versgemalen peper toe.
• Schep de bami in een grote schaal en garneer het gerecht met selderij, reepjes omelet en de gebakken uien. Serveer het gerecht direct.

Menusuggestie
Lekker met een frisse komkommersalade en/of Kesbeke tafelzuren.

* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

 

.

 

Afdrukken