ZUURKOOLSCHOTEL MET KIPSHOARMA EN ZOETE AARDAPPELPUREE

Gepost in Diverse

zoete aardappelHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingredienten:
1 kg zoete aardappels
500 g kipfilet
3 el shoarmakruiden
1 appel
450 g zuurkool
50 g ongezouten pecannoten

 

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Breng een pan met water aan de kook.
3. Schil en was de zoete aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze in zo'n 15 minuten gaar.
4. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
5. Verhit wat olie in een koekenpan. Voeg de kipreepjes en de shoarmakruiden toe en bak ze zo'n drie minuten.
6. Was de appel, snijd hem in schijven en snijd ze daarna in stukjes.
7. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn, maar laat wat kookvocht in de pan zitten. Voeg een flinke snuf zout en peper toe en prak ze daarna met een stamper of vork tot een fijne puree.
8. Vet een ovenschaal in en verdeel de kipshoarma over de bodem.
9. Meng de stukjes appel met de zuurkool en verdeel het mengsel over de kipshoarma.
Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschaal.
10. Hak de pecannoten grof en strooi deze over de zoete aardappelpuree.
Bak de ovenschotel tenslotte nog 15 minuten in de oven.

Afdrukken