Koude yoghurtsoep met gerookte zalmsnippers

Gepost in Soep

komkommerBereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 1 uur

Ingrediënten
300 g gerookte zalm*
2 komkommers
¼ venkel
700 g magere yoghurt*
2 takjes dille
6 a 8 blaadjes verse munt
cayennepeper
snufje zout

Bereiding
• Schil de komkommers en snijd ze in dikke plakken. Snijd de venkel ook in plakjes.
• Doe de magere yoghurt, komkommer, venkel en de verse munt in een kom/beker.
• Pureer vervolgens kort met de staafmixer of in een blender.
• Verdun de soep eventueel met wat koud water.
• Breng op smaak met wat cayennepeper.
• Zet de soep 1 uur in de koelkast.
• Snijd intussen de gerookte zalm in kleine snippers. De gerookte zalm zorgt voor het zoutje/ziltige.
• Verdeel de soep en de zalmsnippers over 4 grote glazen. Garneer het af met takjes verse dille.
• Serveer de koude soep direct.

Menusuggestie
Lekker tijdens een zomerse dag!! In plaats van zalm kun je lekker variëren met garnaaltjes of andere magere vleessoorten*. Lekker met volkoren knäckebröd of volkoren soepstengels*

* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

 

Afdrukken