1

 

SALADE MET ASPERGES, GEROOKTE ZALM EN EN GROENE PEPER

Asperge saladeHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
500 gr witte asperges
500 gr groene asperges
250 gr gerookte zalm*
150 gr verse blad spinazie
2 Takjes verse munt
Dressing:
2 blaadjes munt
2 eetl. citroensap
Beetje zoetstof
1 dl groente bouillon van tablet (op basis van asperge kookvocht)
1 theelepel mosterd
3 eetl. witte wijn azijn of appelazijn
2 eetl. olijfolie
2 theelepel groene peper korrels op sap
2 blaadjes munt

Lees meer

Afdrukken

Thaise biefstuksalade met rijst

Thaise biefstuksalade met rijstHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 1 limoen, uitgeperst
 1 el vissaus (flesje 250 ml)
 2 el sojasaus
 1 rode peper, schoongemaakt
 1 rode ui, gehalveerd
 1 zak peultjes (200 g)
 1 komkommer
 1 bakje koriander (15 g), alleen de blaadjes
 300 g biefstuk, op kamertemperatuur
 1 el zonnebloemolie
  200 gram zilvervliesrijst

Lees meer

Afdrukken

Enchiladas met tonijn

Hoofdgerecht voor 4 personenEnchiladas met tonijn

Ingrediënten
 1 el olijfolie
 1 ui (gesnipperd)
 1 teentje knoflook (geperst)
 400 g tomatenblokjes (blik)
 1 tl komijnzaad
 1 tl chilipoeder
 zout en peper
 8 meergranen wraps
 370 g tonijn (blik; op water; uitgelekt)
 1 rode ui (in ringen)
 2 paprika’s (zonder zaadlijst; in reepjes)
 50 g geraspte kaas (20+)

Lees meer

Afdrukken

Griekse wrap met kipfilet en kaneel

Griekse wrap met kipfiletHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 8 meergranen wraps
 400 g kipfilet, in dunne reepjes
 1 tl gemalen kaneel
 2 el olijfolie
 1/2 citroen
 1 beker griekse yoghurt 0% vet
 1 tl gemalen komijn
 1 komkommer, in dunne plakjes
 1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes

Lees meer

Afdrukken

Tortillataart

Tortilla taartHoofdgerecht voor 4 personen

Ingredienten
- 8 volkoren wraps
- 500 gram mager rundergehakt
- 500 gram trostomaten
- 1 rode, gele en groene paprika
- 1 grote ui gesnipperd
- 150 gram gezeefde tomaten
- beetje sambal
- 150 gram philadelphia light
- 150 gram slankie geraspte kaas

Lees meer

Afdrukken

Turkse pizza

Turkse pizzaHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 8 meergranen wraps
 2 groene paprika
 2 rode paprika
 2 ui
 4 tomaten
 3 teentjes knoflook
 300 gram rundergehakt
 verse peterselie
 1 rode peper
 zwarte peper uit de molen
 zout
Voor de topping:
 4 tomaten
 1 komkommer
 ijsbergsla
 knoflooksaus light of Griekse 0% yoghurt met knoflook

Lees meer

Afdrukken

Zuurkool wraps

zuurkool wrapHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
400 gram rundertartaar
2 rode uien
2 teentjes knoflook
3 tomaten
1 eetlepel olijfolie om te bakken
70 g tomatenpuree

50 ml wijnazijn
500 g zuurkool
1 appel in stukjes
100 ml crème fraîche light
3 takjes krulpeterselie
8 volkoren wraps
200 gr rucola

Lees meer

Afdrukken

Cracker pizza

Cracker Pizza

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
Bakspray/olijfolie, 16 stuks crackers (Leksands driehoekig/meergranen of volkoren)
Algemene afspraken voor het beleggen van de pizza’s: groente onbeperkt en vis en/of vlees 100 gr in totaal. Dus 25 gr per cracker.

Bodembedekker:
Slankie smeerkaas
Tomaten passata suikervrij

Lees meer

Afdrukken