1

 

Verborgen dikmakers

421466395 18374329126073794 5283988360458314380 nWat zijn verborgen dikmakers?

Ken je ze, verborgen dikmakers? Van die voedingsstoffen die onschuldig lijken, maar toch bevatten ze net te veel vetten, suikers of zetmeel. En vaak hebben ze de eigenschap dat je er snel te veel van eet.

1. Soep
Aan soep die je in de winkel koopt, worden conserveermiddelen, bindmiddelen en zout toegevoegd. Pas ook op met ‘pureersoepen’. Daar zit vaak extra zoute kruiden, kikkererwten of kokosmelk in. Maak dus je soep zelf met verse ingrediënten en kruiden.

2. Vleesvervangers
Een dagje zonder vlees? Dat doe je goed! Let wel op met de vegetarische burgers. De groenten die erin gebruikt worden, worden samengehouden met vet. En uiteraard kiezen we niet voor gepaneerde varianten. Vraag jouw consulent welke wél aangeraden worden of kies voor tofu of tempeh.

Lees meer

2024 !! Nieuwe ronde nieuwe kansen.

BellySnel afvallen wil iedereen. Maar hoe kun je dit bereiken? Vaak zijn methodes om snel af te vallen niet goed voor je lichaam omdat je bijvoorbeeld veel te weinig calorieën binnenkrijgt of de balans in het soort eten ver te zoeken is.

Daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die 100% zeker werken om sneller af te vallen en bovendien ook nog gezond zijn. Als jij je houdt aan deze tips zul je snel afvallen, en bovendien zijn ze makkelijk vol te houden als je eenmaal in het ritme zit.

Lees meer

Daarom zijn tussendoortjes zo belangrijk tijdens afvallen.

41250503 xlAfvallen is een persoonlijke reis naar een gezonder en fitter leven. Het begint met de beslissing om veranderingen aan te brengen in je levensstijl en eetgewoonten. Een van de belangrijkste aspecten van succesvol afvallen is het creëren van een evenwichtig eetpatroon. 

Afvallen en het inpassen van gezonde tussendoortjes in je eetpatroon is van essentieel belang om je energieniveau stabiel te houden, honger te beheersen en je metabolisme te stimuleren. Hier zijn enkele redenen waarom gezonde tussendoortjes belangrijk zijn en tips om ze in je dagelijkse routine op te nemen:

Lees meer

Extra ondersteuning tijdens het afvallen met My-LifeSlim Detox

Detox
Afslanken met MLS-Detox ondersteund het ontgiftiging proces en de natuurlijke energie in het lichaam tijdens het afvallen.

Voedingssupplement, kruiden–vitaminen en mineralenpreparaat activeren de natuurlijke energie in je lichaam

Je voelt je energieker dan ooit, je huid ziet er weer gezond uit en je hebt gewoon overal weer zin in. Dat is wat veel mensen ervaren na een MLS-Detox kuur. Je verliest opgeslagen afvalstoffen en gifstoffen en maakt je lichaam zo op een grondige manier ‘schoon’.

Helpt met de ‘schoonmaak’ van je lever, is goed voor je galblaas en laat je darmen beter werken. (Gebaseerd op Betula –EFAS LV 66851 -)

Lees meer

Feest je slank, het zijn maar 3 dagen !

Kerst website 2022De feestdagen staan weer voor de deur, en voor velen van ons staat deze periode bekend als een waar vreetfestijn. Toch zie ik een trend ontstaan waarin mensen al beginnen met afvallen voor de feestdagen. Waarom ook niet, het zijn immers maar 3 dagen.

Waar ik in voorgaande jaren kon merken dat het aantal aanmeldingen bij My-LifeSlim eind november afnam, zie ik nu dat deze juist toenemen. Zelfs clienten die hun streefgewicht al hebben behaald willen nog even blijven tot half januari . De achterliggende gedachten lijken me duidelijk, "Ik ben al te  zwaar en laat ik tijdens de feestdagen nu niet nog zwaarder worden" of "ik ben zoveel afgevallen, laten die feestdagen nu alsjeblieft mijn behaalde resultaat niet verpesten". Puur zelfbescherming dus.

Lees meer

Wil je afvallen? Plannen is het halve werk !!

PlannenJe bent zover, de knop is om. Je baalt van dat jurkje en die broek die te strak zit en altijd maar vesten en jasjes te dragen om je love handles te verbloemen. Nu ga je echt afvallen. Je weet intussen wel wat je wel en niet mag eten om die overtollige kilo's de baas te worden. Maandag weer beginnen dus. De eerste week gaat het fantastisch. De eerste kilo is eraf. Week 2.... hmmm. Een etentje, een feestje. Een hele dag training van je werk met lunch en helaas geen tijd om boodschappen te doen. Het resultaat,: Weer een pond zwaarder op de weegschaal.

Herkenbaar? Plannen is één van de belangrijkste dingen om je doel te bereiken. Hoe vaak lopen we niet achter de feiten aan en hebben we een excuus om het niet bereikte resultaat te vergoelijken. Er is altijd wel iets waarom het misloopt en jij er niets aan kunt doen.

Lees meer

Waarom op gewicht blijven zo lastig is na je 50e ?

50Voor veel vrouwen lijkt ouder worden en aankomen hand in hand te gaan. Op gewicht blijven is al een hele toer, en afvallen boven de 50 lijkt helemaal moeilijk. En juist vanaf deze leeftijd gaan de gezondheidsrisico’s van overgewicht toenemen.

Waarom kom je aan?
Bij vrouwen speelt de overgang natuurlijk een belangrijke rol. Het hormoon oestrogeen speelt een rol bij de het onderhouden van je gewicht. En oestrogeen nivo’s dalen na de overgang. De stofwisseling van het lichaam wordt trager waardoor het lichaam vetten minder snel verbrandt en sneller opslaat als vet.

Lees meer

Word je dik van noten ????

notenVan noten word je dik binnen ons programma !!!

Dan zou je bijvoorbeeld alle koolhydraten op 1 dag moeten schrappen en dan mag een handje walnoten op een dag
Lees het verhaal hieronder maar eens door.

Wat zijn noten eigenlijk?

Noten zijn dopvruchten, oftewel droge vruchten. Noten groeien met name in warme landen aan bomen. Bekende nootsoorten zijn: amandelen, hazelnoten, pistachenoten, cashewnoten, walnoten, pecannoten en paranoten.

Lees meer

Thuiswerken, dagritme en eetpatroon

Thuis werkenWanneer je thuiswerkt zal je dagritme anders zijn dan wanneer je naar kantoor of werkplek gaat. Dit kan van invloed kan zijn op je eetpatroon. Mogelijk beweeg je minder ook minder. Zo mis je de fietstocht naar je werk of het stuk lopen van station naar kantoor of je sportclub avondje.
Als je gezond eet, goed slaapt en beweegt, zorg je voor een optimale weerstand. En je zorgt ervoor dat je niet aankomt.

Lees meer

Geen wijn zonder water

WijnDrink jij ook zo graag een wijntje? Met de methode van My-LifeSlim kun je uitstekend afvallen en toch 2 glazen droge witte of rode wijn per dag drinken. Wel adviseer ik bij ieder glas wijn een glas water te drinken. Je interne vochthuishouding wordt met name beïnvloed door mineralen (zout e.a.), koolhydraten (simpele suikers), hormonen, alcohol, medicijnen, je nieren en de functionaliteit van je hart. Om die reden zijn er talloze factoren waar je op moet letten als je je interne vochthuishouding optimaal wil houden.

Alcohol in je bloed verdrijft vocht uit je blaas. Dat komt omdat alcohol de aanmaak van ‘anti-diuretisch hormoon’ (ADH) remt. Bij een gebrek aan ADH gaan de nieren harder werken en verlies je veel vocht via je urinelozing. Dit is meteen ook de reden dat je vaker moet plassen als je alcoholische drankjes nuttigt.

Lees meer

De Sint en zijn snoepgoed

Pepernoten FBOok zo'n zin in een heerlijke chocolade letter, of kun je maar niet afblijven van die vrolijk gekleurde schuimpjes.... De Sint is weer in het land en hij en zijn Pieter bazen maken het ons weer moeilijk. Bedenk je voor je al deze lekkernijen in je mond stopt wat al die suikers voor gevolgen hebben.

Suiker wordt nog wel eens gif genoemd. Het is slecht voor je tanden en je wordt er dik van. Maar wat veel mensen vergeten, is dat ons lichaam continu energie vraagt. Op sommige momenten heeft het lichaam zelfs een extraatje nodig. Suiker zit in heel veel producten en geeft daardoor net even die extra 'power'.

Lees meer