Kerstmenu My-LifeSlim uitwerking 2014.
Naam gerecht: Coquilles St. Jaquesschelp. |
|
Ingrediënten |
Materialen: |
12 coquilles 1 hele prei Theelepel honing of een paar druppels zoetstof 250 ml Linesse kookroom light Vanille essence PEM bakspray of een paar druppels olie |
Steelpan Antiaanbakpan 4 diepe borden |
Bereidingswijze: Leg de materialen en producten klaar voor gebruik. Snij de prei in halve ringen van ongeveer 3 mm dik. Giet de Linesse samen met de honing of zoetstof en zout en peper in de steelpan en voeg dan de prei toe en laat het smoren (zachtjes koken) Kruid de coquilles, spuit PEM of druppel wat olijfolie in een koude antiaanbakpan en verwarm deze, bak de coquilles mooi goudbruin. Schep met een lepel een beetje prei op het midden van het bord. leg de 3 coquilles op het bedje van gesmoorde prei, druppel een beetje vanille essence om het gerecht heen. |
Naam gerecht: Pomodori tomaten soep met Philadelphia |
|
Ingrediënten: |
Materialen: |
1 blik gepelde tomaten (500 gram) 1 blik gehakte tomaten (500 gram) 200 gram gehakte uien 2 teentjes knoflook Zout Peper 1 kopje magere melk Vleesbouillon (van Opkikker Maggi) Philadelphia light |
Kookpan Soep lepel Blender Puntzeef en bolzeef Soep kop |
Bereidingswijze: De gepelde en gehakte tomaten samen voegen in een pan met een gedeelte van de melk en de uien en knoflook. Laat dit gaar koken en voeg de zout, peper en de bouillon toe. Blender dit en zeef het door de beide zeven zodat een gladde soep is geworden. Gebruik eventueel nog melk en bouillon om de soep een mooie dikte te laten krijgen. Verwarm de soep weer en breng eventueel nog op smaak met een beetje zout en peper. |
Naam gerecht: Lams racks met verse paddenstoelen mix |
Ingrediënten: |
Materialen: |
2 dubbele lamsracks 3 a 4 botjes pp. Verse paddenstoelen mix PEM bakspray of olijfolie Grill kruiden Verse peterselie |
Antiaanbakpan Kerntemperatuurmeter Rond bord |
Bereidingswijze: Laat het lamsrack goed op kamer temperatuur komen en wrijf het daarna in met zout en peper. Verwarm de oven op 180 graden. Spuit in een koude antiaanbakpan ruim in met PEM bak spray of druppel wat olijfolie in de pan en smeer dat goed uit. Bak het rack aan de onderkant lekker bruin, niet te lang alleen bruin laten worden. Steek een kerntemperatuurmeter in het dikste stuk vanaf de zijkant in het rack, totdat de punt in het midden zit. Leg het rack in een open ovenschaal en zet in het midden van de oven. In ongeveer 15 minuten zal het vlees zo rond de 52 graden zijn. Haal de ovenschaal uit de oven en dek deze af met aluminiumfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten. U kunt het natuurlijk ook braden zonder temperatuurmeter, hou dan de aanbevolen tijd aan. Snij de paddenstoelen mix in halve stukken. Spuit de antiaanbakpan opnieuw in met PEM bakspray en bak de paddenstoelen mooi bruin. Strooi er wat grill kruiden overheen. Maak een mooi bedje van de gebakken verse paddenstoelen in het midden van het ronde bord Leg daar voorzichtig je gebakken lamsrack boven op en garneer deze met een plukje peterselie. |
Heeft u nog geen kerntemperatuur meter? Dan is dit het moment om er een aan te schaffen. Voor nog geen € 10,00 koopt u een prima exemplaar dat u helpt om het perfecte stuk vlees op tafel te zetten. |
Naam gerecht: Yoghurt parfait |
Ingrediënten: |
Materialen: |
100 ml water 15 gram zoetstof poeder 150 gram eidooiers 250 ml slagroom 300 ml yoghurt Vruchtengelei: 100 gr gelatine 200 gr bosvruchten |
Mengkom Mixer Vorm Spatel |
Bereidingswijze: Slagroom half opslaan en in de koeling zetten. 100 ml water aan de kook brengen. Alvast de eidooiers loskloppen met de zoetstof, beetje voor beetje toevoegen. Neem een afwasteiltje met koudwater en ijsblokjes als ijsbad. De massa kloppend afkoelen op het ijsbad in mengkom, voeg de yoghurt al spatelend toe. Giet de parfait in de gewenste vorm. Gemiddeld 3 uur laten opstijven in de vriezer. Bosvruchtengelei: Laat de bosvruchten koken en voeg hier de geweekte gelatine aan toe en verwarm het geheel tot een mooie binding. Schep het geheel op een plat bord maak er een spiegel van en laat het opstijven. Opmaak C.Q. afwerking Leg de yoghurtparfait in het midden en garneer met verse vruchten. |