my-life-slim logo 132x75

Aubergineschotel met pasta

Aubergineschotel met pastaHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
2 aubergines
3 el olijfolie
4 eieren
2 pakjes biologische pastasaus basilicum of 2 pakjes gezeefde tomaten
125 g Grana Padano kaas (stuk), geraspt
½ bakje verse basilicumblaadjes (a 15 g)
200 gram volkoren pasta

Lees meer

Afdrukken

Kleurrijk groentepotje

StoofpotjeHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
300 gr reeds gekookte volkoren pasta
Pem Spray
4 eieren
1 groene, 1 rode en 1gele paprika in kleine blokjes gesneden
1 kleine courgette in blokjes gesneden
1 kleine ui in blokjes
2 teentjes knoflook geperst400 gr tomaten blokjes vers of uit blik
150 gr magere vleeswaar zonder suiker! Bv kipfilet of magere ham
1 el bieslook, fijngehak
Cayennepeper

Lees meer

Afdrukken

Knoflookkip met spinazie en rucola

spinazie knoflookHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
400 g kipfilet
400 g reeds bereide volkoren schelpjes
2 teentjes knoflook
½ sinaasappelschil gerasp
1 el olijf olie
450 g verse spinazie vers, gewassen en gesneden
75 g rucola
Versgemalen zwarte peper
2 eetl. Italiaanse kruiden
3 eel. Philadelpia light

Lees meer

Afdrukken

Lasagne met asperges

AspergesHoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
1 kilo asperges geschild
250 g magere ham blokjes
2 eieren
2 eetl. fijn gesneden peterselie
paturain light*
3 dl kookvocht van de asperges
180 g lasagne vellen volkoren (12 vellen)

Lees meer

Afdrukken

Ovenpasta met ei

Ovenpasta met eiHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
200 g volkoren penne
2 zakken spinazie (a 300 g)
1 blik tomatenblokjes
2 tl gemalen komijn (djinten)
4 eieren
50 gram geraspte 20 plus kaas

Lees meer

Afdrukken

Pasta met paprika tonijnsaus

Pasta tonijnsausHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 160 gram volkoren pasta
 1 courgette
 3 blikken tonijn moot in olijfolie (a 160 g)
 2 uien (grof gesnipperd)
 2 tenen knoflook (fijngesneden)
 1 zak paprika’s rood, groen, geel
 1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodoro (500 g)
 1 eetlepel gedroogde oregano (potje a 10 g)

Lees meer

Afdrukken

Pasta met tonijn uit de oven

Pasta uit de oven met tonijnVerwarm de oven op 200 gr. Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op het pak. Maak
roosjes van de broccoli en kook deze in ruim kokend water met zout beetgaar ( ca. 5
minuten). Verdeel 2 uitgelekte blikjes tonijn in kleine stukjes. Vet een ovenschaal licht in met
een beetje olijfolie. Giet de pasta af en meng met de broccoli en tonijn. Doe het mengsel in
de ovenschaal. Doe 30 gr. bloem in een pan en klop er 400 ml. magere melk door tot er
geen klontjes meer inzitten.

Lees meer

Afdrukken

PASTA SALADE MET GEROOKTE KIP

Pasta rucolaHoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
200 gr reeds gekookte volkoren pasta
60 gr Philidelphia light
1 eetl. Kesbeke augurken nat
2 st. Augurken van Kesbeke
1/4 citroen sap
½ eetl. mosterd
1 teentje geperste knoflook
10 blaadjes verse koriander of andere verse kruiden.
100 gr rucola sla (mag meer)
140 gram gerookte kipfilet reepjes
Peper en zout naar smaak
Snuf paprika poeder

Lees meer

Afdrukken

Zuurkoolschotel met kip

ZuurkoolHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
200 g volkoren pasta
250 g kip in stukjes
1 zak gekookte zuurkool (500 g)
1 bakje cherrytomaten (250 g)
1 el komijnzaadjes
1 beker light crème fraîche (200 g)
100 g 20+ kaas, geraspt

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3. Verhit ondertussen een hapjespan met olie of boter en bak de kip. Voeg de
zuurkool, tomaten, komijnzaad en crème fraîche light toe. Roer om en schep het
mengsel in de ingevette ovenschaal.
4. Giet de pasta af en meng door het zuurkoolmengsel.
5. Bestrooi met de kaas en zet de schaal 15 min. in het midden van de oven tot de
kaas gesmolten is.

Afdrukken